2013. október 27., vasárnap

A Fagor és az E.On díj 1. rész....



                                                         

 
Egy nagyszerű hír: a Fagor FET-6412WS mosógépe elnyerte a 2013-as E.ON energiatakarékossági díját, a 6 kg vagy annál kisebb kapacitású mosógépek kategóriájában.
A mérések alapján, amelyet az E.ON és a TÜV szakemberei végeztek, ezzel a készülékkel évente akár 5000-6000 Ft. energiamegtakarítás érhető el.

Nézzük, mi a különlegessége ennek a mosógépnek?

                              

A Water Saver technológia egy forradalmian új megoldás a mosógépek piacán, melyet kizárólag a Fagor alkalmaz. Az így készült felültöltős mosógépek front részén egy 8,5 liter űrtartalmú tartályt helyeztek el, mely összegyűjti az mosási program végén az utolsó öblítő vizet egy szűrőn keresztül  és ezt használja fel a következő mosás kezdetén.  A következő mosás kezdetén a mosógép először a vízvezetékből veszi fel a vizet, hogy a mosószer bejusson a dobba, majd automatikusan lezárja a vízbeáramlást és egy szelep nyitásával permetezi az összegyűjtött vizet a ruha töltetnek megfelelően, de maximum 8,5 litert.  Amennyiben a ruha töltet 2,5 kg vagy kevesebb, a teljes 8,5 liter elraktározott víz nem kerül felhasználásra a mosás során, a maradék az első öblítésnél lesz felhasználva.  Ez a funkció a mosógép minden mosási programjához alkalmazható, teljesen automatikus,  de amennyiben nincs szükség rá, úgy kikapcsolható és a tartály kiüríthető.  A tartály speciális antibakteriális anyagból készül, ennek köszönhetően nem alakulhatnak ki kellemetlen szagok és az újrahasznált víz kiváló minőségű marad.  A tartályban egy úgynevezett színfogót is beépítettek, így az újrahasznált víz színmentes marad. Amennyiben a mosógép hosszú ideig használaton kívül áll, egy speciális programmal a tartály kiüríthető bármikor.
 
A készülék a Water Saver tartály mellett természetesen számos más módon is igyekszik csökkenteni a fogyasztást, például a fejlett VarioScan töltetérzékeléssel, új programokkal, ezekkel később még részletesebben is foglalkozunk.
 
Az E.ON versenyre más Fagor készüléket  is beneveztünk, hogy milyen eredménnyel, arról hamarosan írok.... 


         



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése