Gondolom a legtöbben
megtapasztaltuk már, hogy mennyire bosszantó, amikor összehívjuk a haverokat,
rokonokat, szomszédokat egy jó kis kerti partira, de az időjárás közbeszól és
kénytelenek vagyunk behúzódni a házba. A bepácolt hús pedig ott árválkodik a
hűtőben, az igazi grillezésre várakozva. Mert tudjuk: a „grilles” ízt, semmi
sem pótolhatja!
Múlthéten
velem is ez történt. A kellemetlen
élmény után elmentem, hogy megoldást találjak a problémámra. Ekkor találtam rá
a Fagor grillsütőjére.
Rögtön
összehívtam a baráti társaságom egy kis grillezésre, hogy felavassam az új
szerzeményt. Picit szkeptikusan álltak az ötlethez, mivel odakint zuhogott, de
megnyugtattam őket, hogy most az étkezőben fogunk sütögetni.
Mikor megérkeztek,
azonnal feldobtam a csodamasinámat az asztalra és beizzítottam mind a 2000
wattját. A flip-flap technológiának hála választhattunk, hogy a 42 x 30
centiméteres sütőfelület bordázott, vagy a sík felületét használjuk.
Így a nyári diétázások
közepette vonalainkra vigyázva zöldségeket is grilleztünk, amit az állítható
magasságú sütőlap és a precíz hőmérséklet-szabályozó borzasztóan könnyűvé tett.
Természetesen nincs grillparti egy jó kis marhahúsos steak nélkül. Halljuk,
ahogy sütés közben serceg a zsír, amely praktikusan egy külön tartályban
gyűlik, így vigyázva a koleszterinszintünkre.
Mindenki „kedvenc”
konyhai feladata a mosogatás sem egy rémálom a grillezés után, mert a
tapadásmentes sütőfelületet csak át kell törölni és már készen is vagyunk.
Már csak azt kellene kitalálnom, hogy legközelebb
mit grillezek. Szerintetek? J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése